En toen was alles anders

En toen was alles anders. De hele wereld op haar kop vanwege het coronavirus. Ook bij mij thuis. Mooie plannen die niet doorgingen, corona in tha house, maar er waren/ zijn ook lichtpuntjes! En… dit gaat voorbij.

Verplichte pauzestand
Het zag er ruim een jaar geleden allemaal zo sprankelend en veelbelovend uit, met geweldige (first time) events om naar uit te kijken!  De aanmeldingen voor het eerste PTLS Congres in Nederland, dat in april 2020 plaats zou vinden, liepen lekker op naar 160! De sprekers uit Texas boekten hun tickets; dat zou een geweldig weerzien worden in de lente. M’n oudste zoon Jelle (mega Max Verstappen fan) was ‘over the moon’ toen hij hoorde dat we kaarten hebben voor zijn allereerste Formule 1 race op Zandvoort in mei 2020! Zelfs zijn hartonderzoeken werden hierdoor geen drama, maar bijna een feestje: hij vertelde iedereen dat ie zou gaan! Ik zou voor het eerst in mijn leven naar Pinkpop, en ik was bijna zover om op zoek te gaan naar die allereerste opdracht als ZZP-er. Alles belandde gedwongen in de pauzestand.

Thuisschool
De kids gaan graag naar school, ook al genieten ze intens van de studiedagen en vakantie. Nu zitten ze (af en aan) al een jaar thuis met online lessen, en een moeder die hen ineens vertelt welk schoolwerk ze moeten doen. Die zegt dat een werkstuk maken zo leuk is. Zoon Mick: “Dan maak je ‘m toch lekker zelf!” Amper familie en vrienden bezoeken, geen verjaardagen samen vieren, niet lekker naar de bios en uit eten, geen concerten en festivals. Niet knuffelen buiten het gezin… De dagen zagen er anders uit en er waren dus een paar teleurstellingen te verwerken.

Zelf corona
Na even te hebben gemopperd, hebben we begin dit jaar besloten om het PTLS congres te verzetten naar 9 april 2022. En hopelijk wordt de Formule 1 race op Zandvoort in september ingehaald. Na de nodige aanvaringen en wederzijds onbegrip hier in huis hebben we nu samen een modus gevonden die werkt (de ene dag beter dan de andere). Het motto: we maken het vooral ook leuk! Maar het was toch echt schrikken toen Paul, ik en Jelle afgelopen november positief werden getest! Gelukkig bleven de symptomen mild, maar de kids maakten zich even grote zorgen. Ja, dat werd quarantaine. Nee, geen idee hoe we het kregen. En nee, we hebben gelukkig niemand besmet. Kortom, daar kwamen we ook zonder kleerscheuren doorheen.

Lichtpuntjes
Er waren gelukkig ook mooie kansen! Zo heb ik afgelopen augustus samen met 2 geweldige PTLS-ouders de Stichting PTLS Nederland  opgericht! Daar had ik nu wel mooi de tijd en energie voor. In november volgde ik de training Leespraat. Met Jelle ben ik vervolgens enorm veel gaan oefenen met lezen volgens deze methode, en met succes! Door er dagelijks op een hele leuke wijze mee bezig te zijn, kan hij nu echt beter lezen. Time well spent! En nadat Mick onlangs weer volledig naar school kon, mocht ik mijn allereerste ZZP-klus doen voor een uitvaartondernemer! Daar word ik me toch blij van! Dolgraag kijk ik uit naar meer mooie klussen! En naar heel veel gevaccineerde mensen…

Kan ik jou helpen? Laat het me weten!

Kom maar door

Na ruim 12,5 jaar communicatie adviseur bij de politie en een zalige sabbatical ben ik nu voor mezelf aan de slag! Ik hou van alle aspecten van het communicatievak en werk dan ook graag in de volle breedte ervan. Van het organiseren van brainstormsessies en events, het omzetten van complexe beelden in begrijpelijke teksten, het toegankelijk maken van taaie teksten, het geven van workshops stakeholdermanagement tot het (laten) maken van mooie ondersteunende communicatie producten met pakkende oneliners.


Een jaar vrij
Pure luxe, natuurlijk, zo’n sabbatical, met geweldige reizen en quality time voor mijn mooie gezin en mezelf. Betoverd worden in Amerika en Canada, door in Yellowstone oog in oog te staan met bisons en dino fossielen te zoeken in de badlands van Alberta. En dan ook nog eens met mijn zus naar Sydney voor 2 betoverende avonden U2 en een meet & greet met koala’s en kangoeroes. Mooie dromen kwamen uit!

Daarnaast ben ik een congres aan het organiseren over het zeldzame syndroom van mijn oudste zoon; het Potocki Lupski Syndroom. Met 160 deelnemers wordt dit in 2020 het allereerste PTLS Congres in Nederland, met experts uit Amerika. We hebben inmiddels een zeer succesvolle fondsenwerving achter de rug. Nu is het organiseren geblazen. We gaan er voor de PTLS-families uit Nederland en Vlaanderen een mooie dag van maken op 18 april a.s.


Hardop Dromen Communicatie

En nu dus vanaf het voorjaar 2020 aan de slag met mijn eigen communicatiebureau. “Als je alle mogelijke beren op de weg even lekker wegdenkt, wat zou je dan het liefste willen, droom gewoon eens hardop”. Zo ga ik graag met jou in gesprek over de uitdagingen die je hebt en jouw communicatie behoefte. Hoe kan ik jou helpen met advies op basis van mijn eigen ervaringen, creativiteit en een dosis ‘out of the box’-denken?
De naam ‘Hardop Dromen’ komt ook nog ergens anders vandaan, en heeft te maken met nog een grote passie van me. Hoe dat zit? Ik vertel het je graag onder het genot van een latte macchiato…